سایت بزرگ آموش و فرهنگ ایران موسامیری

سایت بزرگ آموش و فرهنگ ایران موسامیری

سایت بزرگ آموش و فرهنگ ایران موسامیری

سایت بزرگ آموش و فرهنگ ایران موسامیری

مراسم عزاداری و خیرات

جمعه, ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۸، ۰۱:۵۳ ق.ظ

حلوا نوعی شیرینی است که اگرچه به روش‌های مختلف و با مواد متنوعی درست می‌شود، ولی هرگاه سخن از آن به میان می‌آید ذهن انسان به سمت حلوای تهیه شده از آرد بو داده متمایل می‌شود که به منظور مراسم عزاداری و خیرات برای اموات مورد استفاده قرار می‌گیرد. حلوای گل سرخ نیز از این قاعده مستثنی نبوده و ماده اصلی به کار رفته در تهیه آن آرد بو داده است، اما در این نوع حلوا استفاده از پودر گل سرخ و گلاب به آن عطر فوق العاده‌ای می‌بخشد. در این مطلب قصد داریم طرز تهیه حلوای گل سرخ را آموزش دهیم.


طرز تهیه حلوای گل سرخ

مواد لازم
آرد گندم 600 گرم
روغن جامد یا کره 400 گرم
پودر گل سرخ محمدی 1 لیوان سرخالی
گردو یا بادام پودر شده 1 لیوان سرخالی
پودر شکر 3.5 لیوان
عسل 100 گرم
گلاب 1/2 لیوان
پودر هل 1/2 قاشق چایخوری
پودر پسته و پودر گل سرخ برای تزیین به میزان لازم

دستور تهیه
  1. روغن جامد یا کره را در قابلمه‌ای که بهتر است از جنس تفلون نچسب باشد ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا ذوب شود.
  2. آرد را به روغن اضافه کرده و شروع به هم‌زدن کنید تا آرد و روغن مخلوط شوند.
  3. مخلوط آرد و روغن را بر روی حرارت ملایم مرتب هم بزنید تا آرد به صورت یکنواخت بو داده شده و بوی خامی آن گرفته شود.
  4. وقتی رنگ آرد کمی تغییر کرد و به رنگ کرمی درآمد، حرارت را خاموش کنید.
  5. سپس پودر گل سرخ، گلاب، عسل، پودر هل، پودر شکر و پودر بادام یا گردو را به مخلوط آرد و روغن اضافه کنید و مواد را خوب مخلوط کنید تا یکدست شوند و خمیر نرم و لطیفی حاصل شود.
  6. خمیر حاصل را روی سطح صافی قرار داده و آن را با وردنه تا ضخامت ۲ سانتیمتر پهن کنید.
  7. خمیر را بسته به سلیقه ی خود با قالب یا کاتر مورد نظر برش زده و برش‌ها را در ظرف سرو بچینید.
  8. برای تزیین، مقداری پودر پسته یا پودر گل سرخ روی برش‌های حلوا بپاشید.

حلوای گل سرخ
حلوای گل سرخ از جمله شیرینی‌های خوشمزه است که گاه به عنوان دسر پس از غذای اصلی سرو می‌شود و گاه به عنوان یک میان وعده‌ی مغذی همراه با چای مورد استفاده قرار می‌گیرد. وجه تمایز این حلوا با حلوا‌های دیگری نظیر ترحلوا، حلوای سه آرد و حلوای زعفرانی، استفاده از پودر گل سرخ یا گل محمدی در تهیه‌ی حلوا است. گل‌ محمدی، گلی با رنگ صورتی ملایم و با عطر قوی است. کاربرد‌های خوراکی این محصول در صنایع غذایی بیشتر در تهیه شربت گل سرخ، مربای گل سرخ، شیرینی، بستنی، چای یا دمنوش گل سرخ بوده که با طبعی معتدل تا کمی سرد و خشک می‌تواند صفرا و بلغم را در بدن از بین ببرد. از دیگر خواص مهم گل سرخ می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
  • آرامش بخشی، ضد افسردگی، تسکین سیستم عصبی، رفع پرخاشگری و درمان بی خوابی
  • تاثیر مفید و شگفت انگیز در درمان بیماری آلزایمر
  • درمان تپش قلب، بازکنندگی عروق بسته قلب و دارا بودن خاصیت ضد اسپاسم
  • بهبود عملکرد دستگاه گوارش و درمان یبوست با استفاده از برگ‌های تازه‌ی گل سرخ
  • درمان اسهال با استفاده از برگ‌های خشک شده‌ی گل سرخ
  • درمان زخم روده با استفاده از روغن گل سرخ
  • درمان مشکلات و بیماری‌های ریوی با استفاده از عصاره برگ گل سرخ
  • درمان شکستگی‌ها با استفاده از ضماد غنچه گل سرخ
  • کاهش دهنده درد مفاصل و تقویت کننده‌ی دستگاه اسکلت بدن
  • بهبود سلامت و زیبایی پوست با استفاده از خنک کردن پوست و کاهش التهاب آن
  • شادابی و طراوت پوست و کاهش چین و چروک آن با استفاده از انواع ماسک گل سرخ
  • التیام بخشی زخم‌های عمیق و از بین بردن جای زخم‌های آبله مرغان
  • درمان اگزما و مشکلات پوستی، درمان زگیل، از بین بردن جای سوختگی و تسکین درد‌های ناشی از سوختگی با استفاده از ضماد غنچه تازه گل سرخ
  • رفع بوی عرق بدن با استفاده از پودر غنچه‌ی گل سرخ
  • قطع خونریزی و بهبود جای زخم‌های عمیق با استفاده از ریختن پودر گل سرخ بر روی زخم
  • کاهش چربی خون، بهبود مشکلات غدد درون ریز، هضم بهتر غذا، کمک به گردش خون، محافظت از معده و کبد، پاکسازی کبد و کیسه صفرا و کمک به ترشح مایع صفراوی.


  • mosa miria

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی